Droomkeuken in Japandi stijl – tips en inspiratie

Droomkeuken in Japandi stijl – tips en inspiratie

Japa.. wattes? Yes! Je kunt niet meer om deze trend heen. Deze trend combineert de minimalistische elegantie van Japan met de functionaliteit van Scandinavië. Hier lees je hoe je jouw keuken kunt transformeren naar een serene ruimte met een Japandi stijl.

Japandi Keuken Inspiratie

Begin met het verzamelen van ideeën. Kijk naar afbeeldingen van Japandi keukens. Let op de strakke lijnen, natuurlijke materialen en ingetogen kleuren. Maak een moodboard om jouw visie duidelijk te krijgen. Dit helpt je een beeld te schetsen van het eindresultaat en gestructureerd aan het werk te gaan.

Japandi moodboard

Japandi Kleuren & materialen

Bij een japandistijl hoort een eigenzinnig kleurenpallet.  Kies een neutraal kleurenpalet. Denk aan wit, grijs, beige en zachte pasteltinten. Donker hout en zwarte accenten kunnen diepte en contrast toevoegen. En materiaal? Gebruik natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en steen. Deze materialen brengen warmte en een gevoel van natuur in jouw Japandi keuken. Wees voorzichtig met het gebruik van donkere kleuren en felle contrasten. Dit kan afbreuk doen aan de stijl.

Japandi keuken kleuren

Decoreren in Japandistijl – keukengerei en accesoires

Houd accessoires en decoratie simpel. Kies voor keramische potten, aardewerken servies en houten snijplanken/ keukengerei en eenvoudige planten. Belangrijk is om de eenvoud in het design te houden overbodige tierelantijntjes passen hier niet bij.

Japandi decoratie en keukengerei

DIY Japandi Keuken

Ben je creatief? Geef dan zelf invulling aan de stijl van de keuken. Maak bijvoorbeeld een houten plank aan de muur voor kruidenpotten of een bamboe roomdivider. Wijk daarbij niet te veel af van de basis kleuren en materialen die eerder benoemd zijn.

Japandi DIY

Meubels in Japandi stijl

In een Japandi keuken is functionaliteit en duurzaamheid belangrijk. Overbodige items zie je daarom niet veel terug.  Kies meubels die zowel praktisch als mooi zijn. Denk aan een houten eettafel, eenvoudige stoelen en open planken.

Japandi meubelen

Kleine Keukens in Japandi Stijl

Ook in kleine keukens werkt Japandi perfect. De minimalistische benadering bespaart veel ruimte door enkel gebruik te maken van functionele items. Gebruik multifunctionele meubels en slimme opbergoplossingen. Denk aan uittrekbare werkbladen en ingebouwde kasten. Kies voor lichte kleuren om de ruimte groter te laten lijken.

Kleine japandi keuken