House for Sale; Hoe verkoop je binnen no-time je woning

House for Sale; Hoe verkoop je binnen no-time je woning

Yes! Het is zo ver. Je zegt gedag tegen je oude stek en gaat op zoek naar een nieuwe woning. De makelaar is er klaar voor en de eerste bezichtigingen staan gepland. Je hoopt natuurlijk dat de bezoekers erg enthousiast zijn over de woning en daarbij wellicht wat meer bieden dan de huidige vraagprijs. Hiervoor zijn er kleine dingen die jij kan doen om de bezoekers net wat sneller verliefd te laten worden op de woning, buiten het cliché appeltaart principe om natuurlijk. Wij geven je enkele tips. 

Professionele foto’s

De zoektocht naar een huis begint op Funda. Hier ligt jouw eerste kans om mensen te verleiden. Een professionele fotograaf weet precies vanuit welke hoek hij de foto’s moet nemen, zodat het huis goed uit de verf komt. Investeer daarom in een goede fotograaf en het wordt liefde op het eerste gezicht!

Niet te veel meubels

Veel objecten in de woonruimte doen het huis kleiner lijken dan het daadwerkelijk is. Zorg daarom dat je huis opgeruimd is en zorg dat je overige meubels al gedag hebben gezegd. Daarnaast is het verstandig om neutrale kleuren te gebruiken en eventueel kleur in te brengen door middel van planten en verse bloemen. 

It’s all in the details

Kleine oneffenheden kunnen het verschil maken. Zorg daarom dat je kleine klusjes nog fixt voordat je potentiële kopers op de stoep staan. Lekkende kranen, gele vlekken in het plafond en gaten in de muur staan slordig. Dit wekt de indruk dat er weinig aan onderhoud is gedaan in de afgelopen periode. Het kost vaak niet veel werk om deze details aan te pakken en de impact is enorm!

De appeltaart

Ja oké… het is een cliché, maar we kunnen hem niet vergeten. Geur is namelijk een goede manier om onbewust goede associaties op te roepen bij potentiële kopers. De geur van appeltaart roept gevoelens van thuis op. Dus doe jezelf een schort voor en zorg dat de woning heerlijk ruikt naar kaneel, appel en vanille!