Start je verbouwing niet zonder deze handige tips!

Start je verbouwing niet zonder deze handige tips!

Beslissen dat je huis een verbouwing nodig heeft, is al heel wat. Je weet dat het een puinhoop wordt en dat het veel werk gaat worden. Maar je kan de verbouwing een stuk soepeler laten verlopen met een goede voorbereiding. Hoe je dit doet? Dat lees je hier!

verbouwing tips

Begin met een duidelijk plan

Bij de verbouwing van je huis is het verstandig om ruim van tevoren een gedetailleerd plan te maken. Wat wil je precies verbouwen en welke kleuren en materialen wil je gebruiken? Bedenk precies wat je wil en werk dit uit. Kijk ook naar het kostenplaatje, een planning en wat er allemaal gedaan moet worden om jouw idee te realiseren. Wanneer je dit van tevoren heb vastgesteld gaat het proces veel sneller. Krijg je vervelende verassingen tussendoor dan kan je hier op voorbereid zijn.

Schakel een professional in

Natuurlijk is het erg leuk om een verbouwing zelf te doen. Maar wanneer je hier niet genoeg tijd voor hebt of wanneer je twee linkerhanden hebt kan je dit net zo goed uit handen geven. Huur gewoon een professional in! Zij weten precies wat ze doen en meestal is het sneller klaar dan wanneer je zelf aan de slag zou gaan. Ook kan een professional samen met jou kijken naar betaalbare oplossingen. Daarnaast kennen zij goede aannemers en hebben zij hier vaak goede deals mee om jou een gunstige prijs te geven.

Extra: handige tips

Maak een overlevingsplan. Dit klinkt misschien een beetje dramatisch, maar wanneer je je keuken laat verbouwen kan je tijdelijk niet koken. In dat geval kan je denken aan koken op een camping gasje en de afwas doen in de badkamer. Regel dit voor de verbouwing begint, dat geeft meer rust!

Neem voldoende tijd. Dit klinkt misschien gek, maar dat is het niet. Een verbouwing wil je meestal zo snel mogelijk afronden. Maar je moet het niet willen haasten. Er is altijd wel iets dat anders gaat zoals gepland. Voor dit soort gevallen is het verstandig extra tijd uit te rekenen.

Meldt je verbouwing bij de gemeente. Ben je een grote verbouwing van plan en heb je hier een vergunning voor nodig, dan moet je dit natuurlijk bij de gemeente regelen. Maar ook wanneer het een kleine verbouwing is moet je dit bij de gemeente melden.

Hak knopen door. Probeer niet te lang bezig te zijn met één beslissing. Het is beter om de knoop door te hakken. Ga op je onderbuikgevoel af en vertrouw op je eigen keuzes. Het gaat er uiteindelijk om dat jij het mooi vind!