Een eigen “Hangmat Oase”– Ideeën voor een Hangmat in de Tuin

Een eigen “Hangmat Oase”– Ideeën voor een Hangmat in de Tuin

Wie droomt er niet van; heerlijk wegdommelen in een hangmat terwijl je rustig wiegend de zonnestralen tot je neemt. Hiervoor hoef je niet naar de costa. Maak gemakkelijk een eigen “Hammock Heaven” in eigen tuin met deze tips! Zo lig je binnen no-time heerlijk te genieten van het zomerse weer in je achtertuin

Hangmat in tuin boomgaard

Ophangsysteem

Allereerst moet je natuurlijk weten waar je de hangmat op wil hangen, bijvoorbeeld tussen twee bomen of aan een biels. Is dit geen optie voor jou? Natuurlijk kun je ook kiezen voor een hangmat standaard. Deze kun je krijgen bij verschillende woon en tuin giganten, maar ook bij de Action, als je wil kiezen voor een budget optie. Ook kun je de hangmat ophangen aan het klimtoestel van de kids.

Hangmat standaard

Planten

Bij een Hammock heaven hoort natuurlijk een exotische of tropische plant. Denk aan een palmboom of een olijfboom. Dit geeft de Hangmat oase een mediteraanse of subtropische vibe zodat je je bijna waant in een waar zonovergoten resort; Maar dan in eigen tuin!

hangmat planten

Parasol

Te lange blootstelling aan de zon is erg slecht voor je huid. Om toch te kunnen genieten van je hangmat kun je het beste een parasol gebruiken. Dit is niet alleen functioneel, maar geeft de hangplek in de tuin een leuke uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een bohemien stijl parasol of een van riet.

parasol hangmat

Verlichting

Tijdens de lange zomeravonden is het heerlijk om nog lang na te genieten in de tuin. Wel kan een beetje verlichting daarbij van pas komen. Gebruik zachte en niet te felle verlichting. Denk aan een mooie licht slinger of fakkels. Geen stroom ter beschikking? Je kunt in tuincentra en woonwinkel tegenwoordig veel leuke Solar ledverlichting vinden in alle soorten en maten!