Dit zijn de trends voor je tuin!

Dit zijn de trends voor je tuin!

Ben jij je huidige tuin zat en mag er wel wat aan veranderen? Dan is het tijd voor een upgrade! Dit jaar gaat het allemaal om milieuvriendelijkheid, wat terug komt in de nieuwe trends van dit jaar. Creëer je eigen plekje door jouw stijl te combineren met de nieuwste trends!

De eerste trend: Soft landing

Een van de nieuwe stijlen dit jaar is Soft Landing. Hier gaat het allemaal om ronde vormen, pastelkleuren en een plek met veel groen waar je tot rust kan komen. Een gazon, bloemen en planten zijn in deze trend ook erg belangrijk. Naast dat zij je tuin een stuk mooier maken trekken ze ook meer vlinders, vogels en nuttige insecten aan. Win-Win!

New Frontiers, voor innovatie

Dé trend voor mensen die houden van innovatie is New Frontiers. Tegenwoordig zijn we allemaal druk genoeg en heb je meestal niet veel zin om veel tijd kwijt te zijn aan het onderhouden van je tuin. Daar gaan we dit jaar wat aan veranderen. Met alle nieuwe technologieën wordt het onderhouden van je tuin veel gemakkelijker. Zo bestaan er bijvoorbeeld grasmaaiers die automatisch het gras maaien, besproeiingscomputers die weten wanneer de planten water nodig hebben en is er een app waarmee je verschillende elementen aan kan sturen. Denk ook aan lampen op zonne-energie. Zo is er minder werk aan de tuin en meer tijd om te ontspannen!

Milieuvriendelijke Harvesting Elements

Het milieu staat dit jaar centraal. Daarom is er de trend Harvesting Elements. Er zijn namelijk veel materialen die je kan hergebruiken, ook in je tuin. Geef je oude tuinmeubelen een opfrisbeurt of bouw iets nieuws van een ander meubelstuk. Daarnaast maak je je tuin een stuk leefbaarder door veel bloemen en planten te gebruiken. Ben je gek op verse groenten? Start dan je eigen moestuintje of kas. Super leuk om te doen én het is milieu vriendelijk. Er bestaan zelfs waterdoorlatende tegels. Erg handig!

Mix it up!

In plaats van je te houden aan één van deze trends, gooi ze lekker door elkaar! Je hoeft je niet meer aan één materiaalsoort te houden. Kijk bijvoorbeeld naar je schutting. Dit jaar kan je bijvoorbeeld kiezen voor een houten schutting met bamboe, steen en een klimopplant . Het is juist leuk om hier wat meer mee te gaan spelen. Alles mag en alles kan. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je prettig voelt in je tuin en je hier echt kan ontspannen!