Deze planten blijven het hele jaar mooi in je tuin!

Deze planten blijven het hele jaar mooi in je tuin!

Je tuin is de plek waar je echt tot rust kan komen. Dit doe je niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. Wanneer je door je tuin loopt of naar buiten kijkt en prachtige bloemen en planten ziet vrolijk je helemaal op. Maar niet alle planten overleven de harde wintermaanden. Deze planten gaan wel het hele jaar mee!

Planten hele jaar mooi in tuin

De Lampionplant

Deze plant, die ook wel Physalis wordt genoemd, staat bekend om zijn lampion-ogende bessen. Deze bessen komen pas tevoorschijn in de koudere wintermaanden. De felle kleuren maken het een prachtige plant voor in je tuin! In mei/juni verschijnen er eerst een aantal witte bloemen. Deze veranderen in de loop der tijd in de rode bessen omhuld door een papierachtige kelk. Naast dat ze prachtig staan in je tuin, staan ze ook erg mooi als decoratie in je huis!

Leuk feitje: In de traditionele Chinese geneeskunde is de Physalis lange tijd gebruikt als medicijn tegen malaria, astma, hepatitis, dermatitis en reumatische aandoeningen.

Lampionplant

De Kerstroos van Bethlehem

Deze tuinplant staat ook wel bekend als de kerstroos. De kerstroos bloeit van november tot en met maart. Deze hele periode kan je genieten van zijn prachtige bloemen. Het hart van de bloem lijkt op een kroon en is prachtig om te zien. De bladeren hebben een donkergroene kleur en een leerachtige structuur. Een prachtige plant om in je tuin te hebben!

Volgens een oude legende zou de eerste kerstroos zijn ontstaan in Bethlehem na de geboorte van Jezus. Een arme herder had geen geschenk voor het kindje Jezus. De roos zou zijn ontsproten uit zijn tranen. Zo had hij toch nog een geschenk.

Kerstroos

De Boerenhortensia

Deze plant draagt als Latijnse naam Hydrangea. De meeste mensen kennen hem als Hortensia. De hortensia komt in vele prachtige kleuren. De bekendste soort is de Hydrangea macrophylla, oftewel de boerenhortensia. Deze plant komt in de kleuren roze, paars en blauw. Hij is erg makkelijk te onderhouden en blijft het hele jaar staan. In de winter hebben de verdorde bladeren een romantische look en staan de droge bloemen ook erg leuk als decoratie in huis.

Leuk feitje! De kleur van de hortensia is afhankelijk van de zuurtegraad in de grond. Hoe zuurder de grond, hoe blauwer hij wordt.

Boerenhortensia

Buxus

Ook deze plant komt vaak terug in de Nederlandse tuinen. Hij is erg makkelijk doordat je hem in vele vormen kan snoeien. Hierdoor is hij ook erg populair. De Buxus wordt veel gebruikt als haag of om erfafscheidingen aan te geven. Deze plant komt oorspronkelijk uit warme streken maar redt zich prima in ons koude kikkerlandje! Geef hem in de drogere maanden wat extra water en je kan het hele jaar genieten van zijn prachtige groene bladeren! Je kan van deze plant zelfs leuke dieren of patronen snoeien. Erg leuk!

Buxus in dieren gesnoeid