PLANTEN VOOR IN DE BADKAMER

PLANTEN VOOR IN DE BADKAMER

De badkamer is een ruimte met een apart klimaat. Dit maakt dat niet alle planten geschikt zijn om leven. Vaak is een badkamer een donkere ruimte zonder raam met een vochtig klimaat. Echter zijn er ook planten die juist goed gedijen in dit specifieke leefklimaat. De planten geven een fraai uiterlijk aan de ruime en helpen de lucht in de badkamer schoon te houden. Wij lichten deze “greenmachines” voor je uit.

GRASLELIE

De graslelie is zeer geschikt voor een badkameromgeving vanwege zijn aanpassingsvermogen aan verschillende lichtomstandigheden. De graslelie kan prima zonder direct zonlicht, wat ideaal is voor badkamers zonder ramen. Bovendien zuivert de graslelie de lucht en kan hij goed leven in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid. Bovendien kan deze speelse plant het badkamerinterieur naar een hoger niveau tillen.

graslelie badkamer

VAREN

Varens zijn gek op een hoge luchtvochtigheid. Daarnaast kunnen ze prima overleven met weinig zonlicht. Het is een plant die niet veel onderhoud nodig heeft en perfect past binnen een tropisch, bohemien badkamer.

varen badkamer

LEPELPLANT

Ook een lepelplant is een goede keuze voor de badkamer. De plant heeft net als de andere planten baat bij een hoge luchtvochtigheid en heeft weinig licht nodig. Daarnaast is deze plant een echte greenmachine. Hij helpt om de lucht te reinigen en het badkamerklimaat schoon te houden: win-win!